VWN live interview: het gepolariseerde debat rondom biomassa

Met dr. Floortje van der Hilst (Copernicus Instituut, Universiteit Utrecht) en Desiree Hoving (freelance wetenschapsjournalist)
Vrijburgzaal (2e verdieping), 13.45 - 14.30 uur

Een actueel onderwerp, dé wetenschapper die er alles van weet en een journalist die de juiste vragen stelt, dat is het format van het live interview.

Duurzame energie willen we allemaal, maar niemand weet precies hoe. Meer dan de helft halen we uit biomassa, waarbij hout, gft-afval, mest en speciaal geteelde gewassen verbrand worden. Floortje van der Hilst van het Copernicus Institute of Sustainable Development onderzoekt hoe duurzaam biomassa eigenlijk is. Zij weet waar land geschikt is voor de productie van biomassa, zonder dat het concurreert met voedselproductie of natuur. Hoe onderzoekt ze dat? En waarom verschillen de meningen van wetenschappers zo ernstig in dit gepolariseerde debat? Moeten we biomassa nou toejuichen of uitjoelen? Wetenschapsjournalist Desiree Hoving voelt Van der Hilst hierover aan de tand. Honderd procent duurzaam is biomassa zeker niet, maar in hoeverre helpt het om de opwarming van de aarde tegen te gaan?

Dr. Floortje van der Hilst en Desiree Hoving
Universiteit Utrecht en Bureau Wibaut
E: f.vanderhilst@uu.nl en info@desireehoving.nl
W: https://www.uu.nl/en/research/sustainability/floortje-van-der-hilst en www.desireehoving.nl